Lesmethode

Bij Orka '97 wordt veel aandacht besteed aan de lesmethode. Hierbij wordt onder andere gewerkt aan nog betere prestaties van de kinderen individueel.

Als uw kind voor het eerst zwemlessen gaat volgen, beginnen ze met iets dat we “watergewenning” noemen. Uw kind wordt watervrij: vertrouwd met vallen, opstaan, onder water gaan. Deze watergewenning vindt plaats in het “kikkerbad”. Daarna gaat uw kind naar het “halfdiepe”. Het doel is nu dat uw kind zichzelf zonder hulp in dieper water kan verplaatsen en niet in paniek raakt bij plotselinge situaties. We maken daarbij zo weinig mogelijk gebruik van drijfmiddelen. Ook worden allerlei basistechnieken voor het Zwem ABC eigen gemaakt. In het diepe wordt de uitvoering belangrijker, en worden de zwemslagen “geautomatiseerd”: dit betekent dat de zwemslagen zonder nadenken kunnen worden uitgevoerd.

Bij Orka ’97 wordt uw kind individueel begeleid en beoordeeld. Of uw kind naar een andere groep gaat hangt af van de prestaties. En dat hangt weer af van aanleg, leeftijd en lichaamskracht. Onze vereniging besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van haar zwemlessen. Daarbij wordt zowel met gediplomeerd als met niet-gediplomeerde lesgevers gewerkt. Doordat wij met vrijwilligers werken is er veel motivatie om les te geven en heerst er een gemoedelijke sfeer. Tijdens de lesperiode wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang van uw kind.

De kinderen krijgen zwemles op woensdagavond EN zaterdagochtend, per keer een half uur. Het is de opzet dat uw kind beide lessen volgt.

Geschreven op zaterdag december 12, 2015
Permalink - Category: zwemlessen

« Agenda - Zwem-ABC »