Wij zoeken vrijwilligers!

Foto van zwembad De Zuidplas te Moordrecht

Orka'97 elementair verzorgt zwemlessen voor het lesprogramma Zwem-ABC en draait daarbij volledig op vrijwilligers.

Zit uw kind op zwemles? En vindt u zwemmen zelf ook wel leuk? Het helpen bij het geven van de zwemlessen kan dan een heel leuk alternatief zijn voor het in de kantine wachten tijdens de lessen van uw kind!

Wij zijn al heel erg geholpen met een paar helpende handen die op woensdag en/of zaterdag regelmatig een steentje willen bijdragen!

Vrijwilliger zijn bij Orka'97

Velen van ons zijn ooit begonnen met het helpen bij zwemles, omdat onze kinderen zelf op zwemles zaten. Natuurlijk is het comfortabel om met een kop koffie of thee vanuit de kantine toe te kijken naar de lessen, maar zelf helpen bij het geven van zwemlessen is ook heel erg leuk! Kinderen het vertrouwen geven in hun eigen kunnen en ze van week tot week zien groeien in hun zwemvaardigheid is gewoon ontzettend leuk om van nabij mee te maken!

Onze vrijwilligers zijn een heel gezellig clubje gedreven mensen. Sommigen doen het al jaren (we hebben enkelen die al een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen voor vele jaren trouwe dienst). Een aantal heeft de opleiding tot lesgever Zwem-ABC doorlopen en is gediplomeerd lesgever. Anderen lopen een tijd mee terwijl hun eigen kind(eren) bij ons zwemles krijgen. De één helpt op woensdagavond en zaterdagochtend, de ander alleen op specifieke tijden.

Hoe zou u ons kunnen helpen?

Onze nood is het hoogst bij het halfdiepe bad, omdat de kinderen in die fase van het leren zwemmen nog niet (helemaal) zelfstandig kunnen zwemmen. Daarbij streven we naar één begeleider per drie kinderen, omdat we daarmee de kinderen voldoende zwemtijd (het streven is 75% van de les in beweging zijn) en individuele begeleiding kunnen geven. In de ideale situatie hebben we daarom vijf a zes badjuffen of meesters nodig in het halfdiepe.

Meer informatie?

Heeft u interesse? Voor meer informatie kunt u terecht bij Natasja Schouten elementair@orka97.nl). Zij maakt graag een afspraak met u om in het zwembad tekst en uitleg te geven over het vrijwilliger zijn bij Orka'97!

Geschreven op zaterdag december 16, 2017
Permalink -

« Kledingeisen diplomazwemmen - Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) »